– SNAGA KVALITET POVERENJE

Kompletno uputstvo za upotrebu motorne testere – VIDEO

Odmah ćemo vam reći da ne postoji baš tako univerzalna poljoprivredna mašina koja može da vam zameni sve poslove u bašti/polju, ali ono što je sigurno, postoji mašina za koju možemo reći da je „najvredniji radnik“ i da će vam odlično poslužiti u nekim od najzahtevnijih poslova.
Radi se o motornoj frezi.

Na tržištu postoji veliki broj različitih freza/motokultivatora, i kao i u svemu ostalom, na vama je da se opredelite za model u odnosu na veličinu imanja i specifičnosti posla koji obavljate. Ovde ćemo govoriti konkretno o Thorp motornoj frezi koja predstavlja još jedan u nizu odličnih uređaja iz palete našeg brenda.

– Prvi i najvažniji razlog je kvalitetna i laka obada zemlje – Bilo da pripremate zemlju za zasad povrća ili za travnjak, kombinacija snažnog motora, motičica i tanjira omogućiće laku i kvalitetnu obradu zemljišta. Može se koristiti u rasadnicima, za pripremu zemlje za povrtnjak i voćnjak, i kao što smo pomenuli, idealna je za pripremu površine za travnjak. (Ukoliko želite lep i negovan travnjak, priprema zemlje je gotovo jednako važna kao i buduća nega trave). Zašto kažemo da je freza univerzalna? Pored obrade zemlje, ona vam može poslužiti i da zatrpa usev u tlo, da kontroliše i suzbija korov, a može poslužiti i za prihranu. 

– Drugi razlog je što je ovaj uređaj dizajniran tako da vam bude pomoć u radu, imate osećaj kao da sa vama u polju radi još jedna osoba (snažna i marljiva). Thorp freza, kao i svi drugi Thorp uređaji ima odličnu ergonomiju. Gumene ručke sačuvaće vaše ruke, a točak na prednjem delu freze će vam omogućiti lako manipulisanje i upravljanje uređajem. Iznad noževa se nalazi štitnik koji ujedno i štiti i usmerava zemlju ka dole, tako sprečava ometanje osobe koja upravlja uređajem.

– Treći i ne najmanje važan razlog je što ovom mašinom može upravljati bilo ko – Nije vam potrebna dodatna snaga, priprema, niti posebno umeće. Frezom mogu upravljati podjednako i muškarci i žene, i baštovani početnici, a i oni koji se već iskusni u ovim poslovima. Prednji točak omogućava jednostavno i stabilno upravljanje, a ručke se prilagođavaju u odnosu na visinu i položaj tela korisnika. Freza je dizajnirana tako da težinu prebacuje na točak i tako obezbeđuje odličnu ravnotežu tokom rada.

Više o ovom uređaju, kao i o drugim uređajima za košenje i održavanje bašte možete videti na našem i u Moto-Bike online prodavnici: https://thorp.motobikeshop.rs

Ukoliko poručujete online, dostava je besplatna.