– SNAGA KVALITET POVERENJE

3 saveta – Kako da pravilno održavate svoju kosačicu kako bi što duže trajala?

Kakve god uređaje i alate da koristite za održavanje vašeg imanja, potrebno je da ih pravilno čuvate kako bi vam što duže trajali.
U prethodnom tekstu smo pisali o tome zašto ne savetujemo da kupujete polovne uređaje za košenje, upravo iz ovih razloga – ne znate ko ih je, i kako prethodno održavao, pa samim tim nešto što na papiru i na prvi pogled ima dobre performase, može da iznenadi kvarom ili greškom koju je nemoguće predvideti.

Ove tri stvari je potrebno da radite kako bi vam kosačica što duže trajala:

1. Redovan servis – Servis je kao lekarski pregled, tu se utvrđuje da li ima nekih kvarova za koje niste ni znali. Bitno je otklanjati i sitne kvarove, jer oni vremenom prerastaju u krupne (npr napukne kućište od vibracije, ako se to ne sanira, pukotina će se vremenom širiti sve više i na kraju ćete morati da menjate kućište kosačice ili čitavu kosačicu).
A uzrok sitne pukotine? Ni to nije slučajno. Uzrok sitne pukotine je posledica krivog noža ili radilice, što direktno znači da ste udarili nožem u neki čvrst predmet, najčešće je to kamen. Od udarca se radilica ili nož iskrivio i kosilica je počela da trese.
Sve to se na redovnom servisu odmah sanira, pa time uštedite i novac i vreme. To nije jedino što se obavlja u servisu, u servisu se pregledaju i sajle, podmazuju, kontroliše svećica, čisti filter, oštri nož, po potrebi čisti karburator i još mnogo drugih stvari. Moto-bike ima široku mrežu ovlašćenih servisa, na to smo stavili poseban akcenat i kada smo razvijali brend Thorp, kako bi sama kupovina uređaja bila pouzdana i sigurna.

2. Pranje kućišta – Posle svakog košenja bitno je oprati ili sastrugati travu koja se zalepila na unutrašnjem delu kućišta, odnosno odole. Koliko god da ste u žurbi i ovaj posao vam se u tom trenutku čini suvišnim – ipak uradite to, produžićete vek svom uređaju. Thorp kosačica ima priključak za crevo za vodu. Crevo se priključi na priključak, pusti se voda i upali kosačica. Tako će nož sam oprati kućište. kada vidite da kosačica više ne izbacuje travu potrebno ju je ugasiti, ugasiti vodu i skinuti crevo.

3. Pravilno rukovanje – Potrebno je da dobro razmislite koji uređaj ćete koristiti za koju svrhu. Ljudi često kose visoku travu sa kosačicom, a visoka trava je za trimer. Visoka trava zagušuje i otežava kosačici rad, ona tada gubi snagu, gasi se i tako u krug. Naravno ovo nije slučaj kod profesionalnih kosačica koje imaju veću snagu. Kao i kod svih uređaja preterivanje u radu nikako nije dobro.

Pogledajte ponudu kosačica i trimera na našem sajtu.

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu naših proizvoda, to možete uraditi online u našoj web prodavnici.
Ako su vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nas pozovete: 021 456 789