BLOG

Ukoliko imate travnjak površine 900 kvadratnih metera, pa i veći, najvažnije je da obezbedite kosačicu ili trimer dovoljno snažan i pouzdan da ovaj posao možete obavljati sa lakoćom, redovno i efikasno.
Kakve god uređaje i alate da koristite za održavanje vašeg imanja, potrebno je da ih pravilno čuvate kako bi vam što duže trajali. U prethodnom tekstu smo pisali o tome zašto ne savetujemo da kupujete polovne uređaje za košenje, upravo iz ovih razloga – ne znate ko ih je, i kako prethodno održavao, pa samim tim nešto što na papiru i na prvi pogled ima dobre performase, može da iznenadi kvarom ili greškom koju je nemoguće predvideti.
Kada dođe nova sezona košenja, a potrebni su vam uređaji kojima ćete održavati svoje dvorište/imanje – uvek se postavlja pitanje izbora i kupovine kosilice/trimera. Ponuda je najrazličitija, od skupih novih uređaja za profesionalnu upotrenu, preko polovnih, do najjeftinijih.

Kako se zima približava, polako se približava i obaveza pripreme ogrevnog drveta za predstojeću grejnu sezonu. Pored toga, može se desiti da imate i nekoliko stabala koja su stara i postoji mogućnost ugrožavanja bezbednosti pucanjem grana, pa je neophodno obaranje i uklanjanje istih. Za sve ove poslove, motorne testere su odličan alat i pravi izbor, koji može postati i neophodan u obavljanju određenih poslova. Složićete se da je lakše seći drva motornom, nego ručnom testerom.

Svi pokretni delovi koji imaju međusobni kontakt moraju da imaju pravilno podmazivanje. U agregatima se podmazivanje vrši putem ulja koje obezbeđuje da se između kontaktnih površina delova trenje svede na najmanju moguću meru.
Odrediti najbolje vreme za košenje Vašeg travnjaka je veoma odgovaran zadatak, pošto je to jedan od faktora koji utiče na kvalitet košenja, a samim tim i na kvalitet travnjaka. Odluka o tome u koje vreme ćete kositi ne treba da bude kada to Vama odgovara, nego treba voditi računa da to vreme odgovara i Vašem travnjaku.
Trimer niti se izrađuju u različitim prečnicima i oblicima kako bi se prilagodili težini i obimu posla koji treba da obavite. Pre nego što odaberete koji oblik i prečnik niti Vam je potreban, treba da utvrdite veličinu površine i debljinu trave koju planirate da kosite. Različiti tipovi niti Vam mogu pomoći da efikasnije i brže završite posao.

Proleće nam ove godine stiže ranije, a sa prvim lepim vremenom počinje i uređivanje dvorišta, bašte, voćnjaka i ostalih zelenih površina. Za sređivanje zelenih površina potrebna je pouzdana, efikasna i ekonomična radna mašina. Iz tog razloga danas vam predstavljamo trimer Thorp T520.

Firma Moto Bike je posle 20 godina iskustva na našem tržištu rešila da stvori novi brend – THORP. Ideja o novom brendu rodila se više kao potreba posle pažljive analize svakodnevnih potreba u vezi sa održavanjem travnjaka, voćnjaka ili jednostavnog sređivanja dvorišta.