– SNAGA KVALITET POVERENJE

Kako da odaberete dobru pumpu za vodu?

Kod kupovine pumpe za vodu, pre svega je važno da znate za koje sve namene će vam biti potrebna. Prvi pokazatelj da ste krenuli u potragu za ovim uređajem je da već znate za šta vam je konkretno potreban, a prva sledeća stvar na koju treba da obratite pažnju je snaga motora, zatim protok vode (koju količinu vode pumpa može da odvede za određeno vreme). Naravno, bitan je i prečnik usisa i izlaza, dubina povlačenja. 

Pri kupovini, posebno obratite pažnju na to da li će vam biti potrebna neka dodatna oprema kao što su recimo creva, ventili, filteri. Idealno bi bilo da kupovinu obavite kod ovlašćenog prodavca koji vas ujedno može uputiti na sve rezervne delove koji će vam biti potrebni, od koga ćete dobiti garanciju na kvalitet uređaja, kao i mogućnost redovnog servisiranja jer je ono veoma važno za duži vek trajanja uređaja.

Kad su u pitanju namene vodene pumpe, evo nekoliko osnovnih, a sve to možete pronaći u jednom uređaju:

  • Navodnjavanje bašti i vrtova
  • Zalivanje voćnjaka i povrtnjaka
  • Ispumpavanje i punjenje bazena, ribnjaka
  • Ispumpavanje otpadnih voda u slučaju poplava
  • Isušivanje površina pod vodom
  • Ispumpavanje vode iz bunara

Kad kažemo u jednom uređaju, pre svega bismo pomenuli THORP vodenu pumpu.

  • Thorp vodena puma ima izuzetno snažan OHV motor od 7.5 KS, poznat po svom kvalitetu i dugotrajnosti sa niskom emisijom izduvnih gasova. Motor je opremljen kvalitetnim amortizerima koji ublažuju prenos vibracije na ram.

Brz protok vode – Sa svojim maksimalnim protokom vode od od 28 m³/h THORP vodena pumpa će svaki posao obaviti brzo. Maksimalni radni pritisak od 2.2 bara omogućuje pumpi da ostvari maksimalnu visinu vodenog stuba i do 32 m.

  • Uvek spremna za ponovnu upotrebu – U donjem delu pumpe se nelezu mali crni čep koji se odvrće kada se završi rad sa pumpom kako bi sva voda izašla iz sistema koji se nalazi u kućištu pumpe. (čep je na suprotnoj strani u odnosu na poteznicu)

Prečnik usisa i izlaza – Prečnik usisa i izlaza je 50 mm, odnosno dva cola, što u kombinaciji sa snažnim motorom daje idealne rezultate.

  • Dubina povlačenja – Maksimalna dubina povlačenja vode je čak 7.5 metara i to će vam omogućiti izvlačenje vode iz bunara i na nepristupačnim mestima.

Dostupnost opreme i rezervnih delova – Kao i za sve druge Thorp uređaje, i za vodenu pumpu ćete pronaći originalne rezervne delove kod nas.

Podrška i produžena garancija – U svakom trenutku možete kontaktirati nekoga iz naše firme ukoliko vam je potrebna dodatna podrška u vezi sa korišćenjem uređaja. Garancija na uređaj je dve godine, a ukoliko se registrujete na našem webshop-u  dobijate još godinu dana garancije.