– SNAGA KVALITET POVERENJE

Kako odabrati odgovarajući trimer za vaše potrebe?

Nekada su uređaji poput trimera bili rezervisani samo za one koji se profesionalno bave uređenjem zelenih površina ili imaju voćnjake/vinograde.
Danas je situacija drugačija, ovakav uređaj može biti koristan svakom većem domaćinstvu za košenje travnjaka i uređenje bašti/vrtova.

Postavlja se pitanje kako da obaberete uređaj koji će odgovoriti na vaše individualne potrebe, i mi ćemo vam dati nekoliko smernica:

1. Pre svega treba da odgovorite na pitanja:
– Koliko je površina koju kosite?
– Kakva je vegetacija na toj površini (samo trava, trava i rastinje)?
– Kakav je teren (ravan, strm, blaga padina)?
– Koliko često ste spremni da kosite?

Ova pitanja su važna jer kada to znate, tačno ćete znati i kakav uređaj vam je potreban. Recimo, ako je površina koju kosite velika, idealan uređaj za vas je motorni trimer jer nudi slobodu kretanja i veću snagu. Ukoliko je teren pod nagibom i sa preprekama, opet je trimer dobro rešenje jer je za takve poslove univerzalniji i praktičniji od kosilice – lakše dolazi do nepristupačnih delova. (Čak i ako već imate kosilicu sa kojom ste zadovoljni, trimer može biti odličan dopunski alat). Važno je i koliko često ste spremni da kosite – snažan trimer će savladati i veću i gušću travu, ukoliko ne stižete da pokosite na vreme pa ona brzo izraste.

2. Kupujte od ovlašćenog prodavca jer je takva kupovina sigurnija i imaćete duži period garancije. Mreža servisa i podrške je takođe važna, kad god vam nešto zatreba imaćete pomoć, informacije, i rezervne delove koji odgovaraju vašem uređaju.

3. Osobine samog uređaja
– Ukoliko su vaše potrebe na terenu različite (razlikuje se gustina i visina trave, nagib terena…) Najbolje je da razmotrite uređaj kod koga se može menjati sečivo. Thorp trimeri vam nude ovu mogućnost.

– Lako pokretanje trimera – Ovaj model Thorp trimera, pored redovnog paljenja pomoću poteznice imaju i sistem elektro startovanja koji omogućava da mašinu upalite jednim pritiskom na dugme.

– Dizajn uređaja i ergomonija – ovo je detalj na koji posebno treba da obratite pažnju, jer kod dužeg rada može doći do premora, bola u mišićima i napetosti u leđima. Thorp brend posebno radi na poboljšanju iskustva u korišćenju uređaja i zato su trimeri kreirani tako da budu praktični i jednostavni za rad, sa udobnim duplim remenom koji srazmerno raspoređuje težinu trimera na telo osobe koja ga nosi i tako omogućava da radite efikasnije i da proces bude prijatniji.

Preporučujemo vam dva odlična Thorp modela, koji će u potpunosti zadovoljiti sve ove kriterijume – Thorp model TH520 i Elektro start.