– SNAGA KVALITET POVERENJE

Ključ je u dobroj pripremi za jesenju sezonu
Ukoliko imate svoje domaćinstvo, i posedujete uređaje za seču drva, košenje, prskanje. Ako imate baštu ili voćnjak znamo da ste sve ovo vreme u radovima. Kao i u svemu, idealno je ako se za neke poslove pripremite malo unapred, a jesenja sezona samo što nije. Naša preporuka je da pred kraj leta, napravite jednu proveru šta vam je od uređaja potrebno, šta ćete tek sada koristiti, a šta je spremno da se odloži.

Posebno bismo skrenuli pažnju na upotrebu motorne testere, koja vas tek čeka u narednim mesecima. Pre svega, testeru je potrebno detaljno očistiti od piljevine i sitnih ostataka drveta. Potrebno je očistiti filter vazdzha ili po potrebi zameniti, a isto važi i za filter goriva. Uzrok zašto creva goriva često stradaju je taj što ih benzin nagriza tokom vremena, pa je i to važno proveriti na servisu pre svake nove upotrebe.

Kada se pobrinete za filter vazduha i filter goriva, na red dolaze lanci – lanac ne sme biti ni previše zategnut, ni previše labav jer može doći do pucanja, pa čak i oštećenja mača ili same testere.

– Evo šta je još potrebno prekontrolisati kako biste spremni dočekali novu sezonu i lako i efikasno obavili poslove:
– Lančanik – u kakvom je stanju?
– Mač – Da li je potrošen, treba li zamena?
– Dotok lancola – često se zaguši od ostataka drveta i onda se lanac ne podmazuje, a samim tim se mač brže troši i propada
– Karburator – često strada ako filter vazduha nije redovno čišćen ili ako je tokom leta ostajalo benzina u testeri, membrane unutar karburatora propadaju i skamene se, a samim tim više nemaju funkciju elastičnog jastuka i zbog toga testera ne radi, ili se često gasi.
– Pravilno oštrenje lanca – najbolje je ovo uraditi u servisu, jer nepravilno oštrenje dovodi do bržeg istupljivanja lanca

Najidealnije je da za svoj uređaj imate na raspolaganju ovlašćenog servisera i originalne delove. Neke testere je potrebno i dodatno naštelovati i podesiti optimalan dotok goriva i vazduha kako bi testera idealno radila – a to najbolje može da izvede neko ko dobro poznaje vaš uređaj.
U našoj online prodavnici možete pronaći najrazličitije vrste rezervnih delova i opreme za vaše motorne uređaje.
Ovde možete pogledati ceo asortiman kad su u pitanju motorne testere, i sve od delova kao i ulja i maziva što smo pomenuli možete pronaći baš na ovom mestu.
Ukoliko želite da nabavite novi uređaj, preporučujemo naš brend Thorp – ne samo da ćete imati kvalitetnu testeru već ćete imati i ovlašćeni servis na koji uvek možete računati, originalne rezervne delove i mogućnost produžene garancije od čak 3 godine. Više o testeri koju preporučujemo možete pročitati ovde.