Najvažniji delovi, dodatna oprema i pravilno održavanje motorne testere

Kada donosite odluku o kupovini motorne testere, odmah imajte na umu dostupnost rezervnih delova i dodatne opreme. Bez obzira koliko je vaše iskustvo u radu, preporučujemo da nabavite antifone i naočare, radne rukavice i čizme jer ova oprema rad čini bezbednijim. Navlaka za mač je korisna, jer pruža bezbedan transport i prenošenje motorne testere. Uz naše THORP testere navlaku za mač dobijate u paketu.

Ono što vam je takođe neophodno za pravilan i dugovečan rad motorne testere je odgovarajuće dvotaktno ulje, a naša preporuka je 
Thorp polusintetičko ulje za dvotaktne motore. Uz testeru dobijate i odgovarajuću mericu koja će vam olakšati pripremu mešavine. Za podmazivanje lanca, preporučujemo takođe Thorp mazivo, Lancol

Uz Thorp motornu testeru dobijate i kombinovani ključ, kojim lako možete odvrnuti svećicu ili doštelovati lanac.
Kada završite posao sa testerom, važno je da posvetite malo pažnje održavanju – to je način da vam testera duže traje. 
Najvažnije je da pravilno održavate rezni set (vodilicu i lanac). Lanac uvek treba da bude oštar kako biste smanjili opterećenje na sam motor testere i smanjili potrošnju goriva.

Ako sami oštrite lanac, naša preporuka je da nabavite Vallorbe set za oštrenje koji sadrži sve što vam je potrebno da uspešno naoštrite lanac testere: Dve okrugle turpije, ravnu turpiju, ručicu za turpiju, šablon za oštrenje lanca, šablon za oštrenje vodećeg zuba.

Drugi deo reznog seta je vodilica, i pošto se ona vremenom haba, sve što treba da uradite je da je okrenete na drugu stranu. Prilikom rada, u kanalici se obično skuplja piljevina i prljavština, te šupljine je potrebno redovno čistiti kako bi se lanac neometano okretao.
Deklu je potrebno održavati čistom jer je to takođe mesto gde se nakuplja nečistoća prilikom rada.

Još jedan važan deo testere je vazdušni filter, preko koga testera „diše“ jer je tu da spreči ulazak prašine u motor – i ovo je takođe deo koji sami možete čistiti i održavati. Na Thorp motornim testerama se filter lako skida, čisti i vraća na svoje mesto.

Ukoliko nemate vremena da sami održavate vašu testeru, naši serviseri su uvek tu za vas! Ovlašćeni servisi nalaze se u celoj Srbiji, pa tako, na najbližem mestu možete zatražiti uslugu poput čišćena i zamene filtera i svećica, oštrenja lanca.

U Moto-Bike online prodavnici na raspolaganju vam je veliki asortiman rezervnih delova za šumske i baštenske uređaje. Kada nabavite Thorp motornu testeru i sa te strane možete biti bezbrižni jer su vam originalni rezervni delovi, kao i ulja i maziva, uvek na raspolaganju.

Menu
Shop
0 items Cart
Sidebar
0 Uporedi