Saznaj više o uređajima

Kompaktna motorna freza za različite poslove u bašti

Motorne freze se mogu koristiti za različite poslove u poljoprivredi. Zbog svojih malih dimenzija i same kompaktnosti, ali i manje težine, idealne su za rad u plastenicima, malim posedima, rasadnicima, vinogradima i slično. Predstavljaju ručne mašine, kojima se upravlja direktno pomoću ručki. Glavni deo svake freze koji obavlja posao jesu rotacione motičice.

Glavna primena freze jeste na obradivim površinama koje se svake godine obrađuju i oru, a na kojima se gaje raznorazne biljne kulture. Isto tako, primena može biti i u vinogradima i voćnjacima, koji se ne uzoravaju svake godine. Odlična je i za sva ostala zemljišta koja je neophodno održavati čistim od korova i štetočina.

Freza se može koristiti za sledeće poslove:

  • Freziranje zemljišta predstavlja neophodnu predsetvenu meru za obradu zemljišta, bez obzira na doba godine.
  • Takođe, freza se može koristiti i za inkorporaciju različitih đubriva, koja se koriste u poljoprivredi za oplemenjivanje zemljišta (kreč, zeolit, stajnjak itd).
  • Freza može biti i idealan partner u borbi protiv korova u mladim voćnjacima, kao i u vinogradima.
  • Poslužiće i za doradu zemljišta i dodatno usitnjavanje nakon kultiviranja.
  • Doprineće da se poveća vodopropustljivost zemljišta, kao i da se poboljša mikrobiološka struktura zemljišta.

Ukoliko je zemlja vlažna, freziranje neće biti moguće jer će se motičice brzo zagušiti i posao će biti uzaludan. Neophodno je sačekati da se zemlja prosuši jer je to idealno vreme za freziranje.

Na tržištu postoji veliki broj različitih freza. Kao i u svemu ostalom, a na vama je da se opredelite za model koji najbolje zadovoljava sve vaše potrebe u održavanju bašte. 

Predstavlja kombinaciju snažnog motora i motičica sa bočnim tanjirima koja će vam omogućiti laku i kvalitetnu obradu zemljišta za vaše useve.

Radna širina freze iznosi 560 mm, što je čini idealnom za manje površine, kao što su plastenici, voćnjaci, vinogradi i manje obradive površine.

Prednji točak omogućava lakše i stabilnije upravljanje, dok se pri radu točak podiže u neutralan položaj.

Poseduje prednju ručku, koja olakšava transport.

Noževi su izrađeni od istrajnog čelika sa minimalnim trošenjem, a njihov oblik osigurava efikasno freziranje.

Dubina freziranja se može lako i jednostavno podešavati pomoću poluge za štelovanje dubine, a maksimalna dubina iznosi 130 mm.

Samohodni pogon, preko kaiša, omogućiće vam da lako vodite frezu, bez dodatnog napora i umora.

Pokretanje freze iz stanja mirovanja je jednostavnim spuštanjem poluge.

Iznad noževa se montira štitnik, koji ujedno usmerava zemlju ka dole, te tako sprečava rasipanje zemljišta. Osim toga, pruža i bezbednost osobi koja upravlja uređajem.

Kao i za sve THORP uređaje i za frezu Vam nudimo 3 godine garancije, kao i široku prodajnu i servisnu mrežu na teritoriji Srbije.