Saznaj više o uređajima

Thorp atomizer i prskalica

Thorp atomizer i prskalica

Kako se prskanje kultura u savremenoj poljoprivredi smatra jednom od osnovnih agrotehničkih mera, atomizeri i prskalice su nezamenljive poljoprivredne alatke. One služe upravo tome da prehrane i zaštite biljke, kao i da suzbiju parazite i korove u voćarstvu i povrtarstvu, time što raspršuju određene preparate.

U zavisnosti da li se vrši prskanje krupnijim ili sitnijim kapljicama (orošavanje) zavisi i vaš odabir prilikom kupovine ovih uređaja.

Prskalice po pravilu imaju krupnije kapljice od atomizera i zbog toga su dobre za suzbijanje korova herbicidima u ratarskim kulturama i povrću, ali i za prskanje drveća za zaštitu od parazita i slično.

Naša akumulatorska prskalica THORP THP16 je namenjena za upotrebu na površinama srednje veličine.

Prskalica ima zapreminu rezervoara za tečnost 16 litara, kapacitet rada bez pauze 2 sata i domet prskanja 6 metara.
Sa teleskopskom drškom podesivom od 500 do 1000mm moći ćete dopreti do većih visina i time pristupiti stablu sa svih strana.
Uz našu prskalicu dobijate 4 nastavka za sitnije, krupnije kapljice, širi, uži mlaz, tuš efekat i slično.

Sa indikatorom napunjenosti akumulatora imaćete uvid u njegovo stanje i znati kada je vreme da ga napunite.

Za ovu prskalicu imamo i atomizer kao dodatak koji se posebno kupuje. Lakim montiranjem on koristi napajanje od prskalice i raspršuje 1000ml do 5000ml tečnosti u minuti, dometa 4-5 metara.

Sitnije kapljice su bolje za primenu zoocida i fungicida u voćarstvu i vinogradarstvu, jer sa njima se bolje obuhvati veća površina listova i plodova, nego sa krupnijom kapi.

Naš atomizer THORP THM14 umesto akumulatora ima dvotaktni motor koji pokreće ventilator i tako vazduhom raspršuje sitnije kapljice tečnosti i do 9 metara.

Kapacitet rezervoara goriva je 1,1l a tečnosti 14l.
Ovaj atomizer pored tečnih preparata može da se transformiše u raspršivač đubriva pomoću dodataka koje dobijate u pakovanju prilikom kupovine.
Ugrađena potisna pumpa omogućava atomiziranje u visinu, a ceo uređaj nosi se na leđima kao ranac.
Sa težinom od 11kg spada u rang lako prenosivih alata, ali kada se rezervoar tečnosti napuni težina mu se znatno povećava, pa samim tim se i opterećenje povećava.
Zbog toga je dizajniran tako da prirodno prijanja vašim leđima kako bi telo izdržalo tu težinu i smanjilo opterećenje na vas prilikom korišćenja.

Kao i svaki naš uređaj i ovi imaju 3 godine garanciju ukoliko popunite naš obrazac, na vama je samo da se odlučite za jedan i uverite u udobnost i lakoću pri radu koje naši uređaji pružaju.

Preko 30.000 rezervnih delova, kako za Thorpove, tako i za druge uređaje možete pronaći na MOTO-BIKE shopu.

Pogledajte kako rade naši uređaji