Saznaj više o uređajima

Thorp motorne kosačice

Thorp motorna kosačica

Dvorište oplemenjeno travnjakom i biljkama u savremenom dobu se smatra luksuzom. Mogućnost da sedite u svojoj zelenoj oazi, mekanoj poput tepiha, ispijate napitke i uživate u pogledu, nezamenljiv je osećaj.

Lep i uredan travnjak zahteva adekvatno održavanje i redovno košenje. Od početka košenja trave u proleće pa sve do jeseni kao neizostavan deo održavanja jeste motorna kosačica.

Kako su Thorp motorne kosačice snažne i istovremeno praktične za korišćenje, u zavisnosti od nagiba terena, veličine travnjaka i namene istog zavisi i odabir kosačica. Da bi smo vam maksimalno pomogli pri odluci, želimo da vam predstavimo naše modele kosačica.

Upoznajte Thorp motorne kosačice iz serije TH46

Obe kosačice ove serije su sa četvorotaktnim tipom motora i vazdušnim hlađenjem, najbolje su za travnate površine do 1800m2. Košenje se može obaviti u 7 nivoa visine od 25mm do 75mm. U zavisnosti od vaših potreba možete koristiti korpu kapaciteta 55l, koja ima i indikator popunjenosti, ili je jednostavno skinuti, postaviti nastavak za bočno izbacivanje pa kositi sa tom opcijom. Pored toga ove kosačice mogu da malčiraju te možete odmah nađubriti vašu zelenu oazu sa pokošenom travom. Kada završite sa košenjem, priključak za brzo pranje kućišta i noža olakšaće održavanje.

Ukoliko imate travnjake većih površina bez velikih kosina i prepreka, samohodna kosačica bi bila bolji izbor za vas. Zbog toga smo razvili našu THORP motornu kosačicu TH46PS. Ovu kosačicu pokreće sopstveni motorni pogon, a na vama je samo da je usmeravate u željenom pravcu. Glavna prednost je brzina, manja potrošnja vaše snage i lakoća upravljanja. 

Za brzo i jednostavno košenje manjih travnjaka, gde je đubrenje istog poželjno, imamo našu THORP motornu kosačicu TH50PL

Ova benzinska gurajuća kosačica poseduje široko kućište sa mačem dužine od 508 mm i zadnje točkove prečnika 280 mm, što je čini savršenim partnerom u održavanju dvorišta srednje veličine do 1800m2.
Idealna je za osobe koje nemaju vremena da svaki treći dan kose travu i drže je "pod konac", jer je praktična i laka za montiranje. Možete da koristite opciju bočnog izbacivanja i opciju malčiranja što doprinosi kvalitetu travnjaka.

Iako je na guranje, ona je laganija pa samim tim i lakša za manipulisanje po manjim i nepristupačnijim terenima, a tome će vam svakako doprineti i veći točkovi u odnosu na druge modele.

Koliko je laka i praktična za korišćenje, kao i čitavo uputstvo za sklapanje kosačice, možete pogledati na našem videu.

 

Izbor broj 1 kada je u pitanju održavanje travnatih površina većih od 2200m2 jeste THORP motorna kosačica TH51BS

Benzinska samohodna kosačica sa Briggs&Stratton motorom učiniće da vaš travnjak izgleda idealno. Izaberite da li želite čist travnjak bez ostataka trave time što ćete staviti korpu od 55l sa indikatorom popunjenosti, ili da ga zađubrite tom istom travom (malčiranjem, bočnim izbacivanjem). Takođe, visinu košenja možete podešavati u 7 nivoa visine, od 25mm do 75mm.

Ovaj model ima i ručku na prednjem delu kućišta zarad lakšeg nošenja, kao i sklopive ručke zbog lakšeg transporta i skladištenja.

Znate onaj osećaj kada uradite posao dobro pa bi vam “leglo” jedno piće, mislili smo i na to, te ova kosačica ima držač za flaše da se počastite i uživate u košenju.

Kako bi ste bili sigurni da ste odabrali pravog partnera, THORP vam daje 3 godine garancije na svaku kosačicu koju uzmete. Time zagarantovano imate dugoročnu investiciju koja će značajno olakšati sezonske poslove održavanja vašeg travnjaka.

Preko 30.000 rezervnih delova, kako za Thorpove, tako i za druge uređaje možete pronaći na MOTO-BIKE shopu.