Saznaj više o uređajima

Thorp motorne testere

Thorp motorne testere

Namera Samuela Bensa iz San Franciska da padne džinovsko crveno drvo 1905. godine, razvila je ideju motornih testera, i smatra se najranijim patentom za motornu testeru. Prva prenosiva motorna testera patentirana je 1918. godine od strane mlinara iz Kanade Džejmsa Šenda.
Nakon toga su mnoge kompanije krenule masovnu proizvodnju ovih šumskih alata, te u potpunosti zamenile ručne testere i time olakšale posao u šumarstvu. Kako smo i mi hteli da olakšamo sezonske poslove u domaćinstvima, nastale su naše Thorp motorne testere.

Moderne benzinske testere su veoma koristan, ali i neophodan šumski alat koji se može koristiti u domaćinstvima za pripremu ogreva, krčenje rastinja, ili za profesionalnu upotrebu u tesarskim radovima i slično.

Zašto je benzinska motorna testera dobar izbor?

Prvo, idealna je za teške radove.
Ukoliko imate posed sa mnogo drveća, treba da sečete velika stabla za ogrev, zbog svoje jačine i snage načiniće pravog profesionalca od vas.

Drugo, prenosiva je. Sa njom niste vezani za mesto i ne morate da se bojite da ćete ostati bez baterije.
Ukoliko morate da idete u šumu po drva, dovoljno je samo da sipate mešavinu u testeru, ponesete je i spremni ste.

Treće, efikasna je.
Prilično je očigledno da se posao sa motornim testerama znatno brže uradi nego sa ručnim, čime se štedi vaše vreme i energija. 

Ono što je bitno kod odabira prave testere je koliko često ćete je koristiti. Zbog toga mi imamo dve verzije motornih testera koje ćemo vam predstaviti.

Thorp motorna testera CS520A

THORP CS520A sa snagom motora 2,6 KS i vodilicom dužine 38cm idealna je za manja domaćinstva i sezonsku pripremu ogreva.
Zbog te snage motora nije pogodna za profesionalnu upotrebu, pa je često nazivamo hobi testera.
Ova testera ima rezervoar goriva od 550ml i rezervoar ulja za podmazivanje lanca od 260ml. Sa elastostartom u nekoliko poteza lako se pokreće.
Motor radi na mešavinu benzina i ulja. Preporuka je da se prvo u posudu sipa 20ml ulja pa na to 1l benzina i dobro protrese (izmeša) pre nego što se sipa u rezervoar.

Uz ovaj model dolazi i turpija za oštrenje lanca kao i alati za sastavljanje i održavanje.

Ukoliko vam je potrebna profesionalna testera koju ćete svakodnevno koristiti za veću količinu drva onda je naša THORP CS650 testera pravi izbor za vas.

Ova motorna testera sa snagom motora 4,4 KS i dužinom vodilice od 45cm obezbediće vam da posao obavljate kao profesionalac, uz jednostavno pokretanje i laku upotrebu. 

Testera ima rezervoar za gorivo od 770ml kao i rezervoar ulja za podmazivanje lanca od 420ml. Kao takva idealan je partner u pripremi veće količine ogreva, obavljanju srednjih građevinskih radova, svakodnevnu upotrebu i slično.
Poseduje štitnike za ruke te pruža neophodnu bezbednost i sigurnost pri rukovanju. Uz ovu testeru pored turpije za oštrenje lanca, boce za mešavinu, alata za sastavljanje i održavanje dobijate i jedan rezervni puž.

Naše THORP motorne testere su pravljene principom odnosa cene i kvaliteta, da budu pristupačne ali i kvalitetno obave posao za koje su namenjene. Pored toga smo se trudili da obezbedimo svu prateću opremu i zamenske delove za njih, da bi smo opravdali epitet sigurnog partnera u svakom vašem poslu.

Kako bi ste bili sigurni da ste odabrali pravog partnera, THORP vam daje 3 godine garancije na svaku uređaj koji uzmete uz lako popunjavanje obrasca. Time zagarantovano imate dugoročnu investiciju koja će značajno olakšati sezonske poslove održavanja vašeg domaćinstva.

Preko 30.000 rezervnih delova, kako za Thorpove, tako i za druge uređaje možete pronaći na MOTO-BIKE shopu.

Pogledajte kako rade Thorp motorne testere