Kako da...?

Različita primena motornog bušača

thorp busac

Znamo da je motorni bušač opremljen sa burgijom spiralnog oblika pomoću koje se prave rupe u zemlji, ništa novo zar ne? Ali da li imate ideje koja sve različita primena motornog bušača postoji, a da nije samo za sadnice?

Vodeći se izrekom “misli izvan okvira” - navešćemo nekoliko ideja za šta se sve još može koristiti motorni bušač.

Predstavićemo ove načine kroz nekoliko primera kod uređivanja dvorišta i u poljoprivredi.

PRIMENA MOTORNOG BUŠAČA KOD UREĐIVANJA DVORIŠTA

  1. Imate želju da instalirate okrugle svetiljke pored vaše staze? Umesto da kopate, ašovite, lopatate i slično. Uzmite naš najmanji nastavak i u dva poteza iskopajte plitku okruglu rupu u koju možete da postavite svetiljku.
  2. Potrebno vam je da ogradite jedan deo dvorišta sa betonskim stubovima? Možda čak i da postavite stubove za vinovu lozu? Lako izbušite rupe sa odgovarajućim nastavkom i za tili čas podignite te betonske stubove.
  3. Našli ste idealan ukras za dvorište koji mora da se delimično ukopa u zemlju? Nešto kao “američko” poštansko sanduče, ili stare ručne pumpe za vodu… Zašto ašoviti kada lako možete da startujete bušač i bez po muke postavite ukras.
busac u vinogradu
busac busi rupe

PRIMENA MOTORNOG BUŠAČA U POLJOPRIVREDI

    1. Postavite plastenik - Svako ko se bavi poljoprivredom i uzgojem biljaka u plastenicima može da iskoristi bušač na sledeći način. Metalna konstrukcija bi trebalo da se ukopa u zemlju da bi plastenik ostao na mestu i bio stabilan. Uz malo truda ta iskopavanja možete lako obaviti bušačem.
    2. Iskopajte rupu za odlaganje organskih materija - Ukoliko pravite sopstveno đubrivo i potrebno vam je mesto za odlaganje organskog otpada, izbušite ga sa bušačem i lopatom sklonite višak zemlje iz rupe.
    3. Sakupite uzorke zemljišta - Potrebno vam je da odnesete uzorak zemljišta na testiranje kvaliteta i plodnosti? Izbušite dublju rupu bušačem, uzmite uzorke iz različitih dubina (slojeva zemlje) i spremni ste.

4. Kopanje rovova za navodnjavanje – Ako treba da iskopate rovove za navodnjavanje ili sistem za prskanje, naš bušač može učiniti posao jednostavnijim i bržim. Potrebno je truda, ali potencijalno biste mogli uštedeti hiljade evra.

5. Napravite kokošinjac - Želite sveža domaća jaja? Lako izgradite kokošinjac tako što ćete izbušiti rupe za stubove i postaviti žicu.

6. Napravite gnezdo za jaja - Imate kokošinjac i želite da vam koke na određenim mestima izlegu jaja. Iskopajte plitke rupe bušačem i lopatom malo uredite. Vaša “fabrika jaja” je spremna.

Verujemo da postoji još mnogo poslova na kojima možete iskoristiti bušač, potrebno je samo pustiti mašti na volju, i jedan jednostavan uređaj može postati multifunkcionalan.

Pogledajte kako radi naš motorni bušač. Pronađi video o drugim uređajima na našem YouTube kanalu THORP.